bijkee.nl

kinderpraktijk

bijkee.nl

Over Kee

Kee, wie of wat is dat?

Kee dat ben ik: Karin Stolk, zelf moeder van 3 kinderen. Mijn voorletters zijn K. E. E. vandaar dat mijn kinderpraktijk de naam ‘Bij Kee’ heeft gekregen.
Ik ben ruim 27 jaar leerkracht op de basisschool geweest. Het lesgeven deed ik met heel veel plezier en ondertussen vond ik het steeds interessanter worden om samen met een kind op zoek te gaan naar zijn of haar eigen kracht. Wie ben jij, wat vind jij leuk en wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat heb je nodig om deze in te zetten en te gebruiken in de wereld om je heen?

Ik zie in de praktijk steeds meer kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling op verschillende gebieden, zowel cognitief als gedragsmatig. Deze kinderen krijgen al snel een stempel omdat er in een onderzoek vaak alleen wordt gekeken naar de symptomen. De oorzaak wordt dan niet echt aangepakt zodat het (leer-) probleem blijft bestaan.

Zo kan het zijn dat een kind met leesproblemen een probleem heeft met de samenwerking van de ogen. Of dat er een reflex nog aanwezig is waardoor bij het kind het leesproces niet zo verloopt als we zouden verwachten. Op school moet dit kind dan vaak extra oefenen, lees(kilo-)meters maken, nog meer dezelfde dingen oefenen en dit levert vaak alleen maar meer frustratie en tegenzin op. De oorzaak blijft immers bestaan.
Kinderpraktijk bij Kee gaat op zoek naar de ‘uitdaging’ voor dit kind. Deze uitdaging is namelijk de oorzaak van de problemen. Om deze (leer-) problemen de baas te worden gaan we hiermee aan het werk, alleen op deze manier kom je uit de vicieuze cirkel. Wanneer een kind goed in zijn vel zit en rust in zijn/haar lijf heeft komt het weer tot leren.

Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen uitdaging en ieder kind heeft dus zijn of haar eigen hulpvraag. Bij Kee zijn er daarom verschillende mogelijkheden, daarover is meer te lezen op de pagina aanbod.
Mocht je vragen hebben of kan ik iets voor je betekenen, neem dan gerust contact met me op via info@bijkee.nl.