Kee, wie of wat is dat?

Kee dat ben ik: Karin Stolk, zelf moeder van 3 kinderen. Mijn voorletters zijn K. E. E. vandaar dat mijn praktijk de naam ‘Kinderpraktijk bij Kee’ heeft gekregen.
Ik heb bijna 30 jaar als leerkracht op de basisschool gewerkt. Het lesgeven deed ik dagelijks met heel veel plezier. Ondertussen vond ik het steeds interessanter worden om samen met een kind op zoek te gaan naar zijn of haar eigen kracht. Wie ben jij, wat vind jij leuk en wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat heb je nodig om deze in te zetten en te gebruiken in de wereld om je heen?

Ik zie in de praktijk steeds meer kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling op verschillende gebieden, zowel cognitief als gedragsmatig. Deze kinderen krijgen al snel een stempel omdat er in een onderzoek vaak alleen wordt gekeken naar de symptomen. De oorzaak wordt dan niet echt aangepakt zodat het (leer-) probleem blijft bestaan.

Zo kan het zijn dat een kind met leesproblemen een probleem heeft met de samenwerking van de ogen. Of dat er nog een reflex aanwezig is waardoor bij het kind het leerproces niet zo verloopt als we zouden verwachten. Op school moet dit kind dan vaak extra oefenen, lees(kilo-)meters maken, nog meer dezelfde dingen oefenen en dit levert vaak alleen maar meer frustratie en tegenzin op. De oorzaak blijft immers bestaan.
Kinderpraktijk bij Kee gaat op zoek naar de ‘uitdaging’ voor dit kind, want deze uitdaging is namelijk de oorzaak van de problemen. Om deze (leer-)problemen de baas te worden gaan we hiermee aan het werk, alleen op deze manier kom je uit de vicieuze cirkel. Wanneer een kind weer in balans is en daardoor goed in zijn vel zit en rust in zijn/haar lijf heeft kan het weer tot leren komen.

Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen uitdaging en ieder kind heeft dus zijn of haar eigen hulpvraag. Bij Kee zijn er daarom verschillende mogelijkheden, daarover is meer te lezen op de pagina aanbod.
Mocht je vragen hebben of kan ik iets voor je betekenen, neem dan gerust contact met me op via info@bijkee.nl  of kom een keer langs bij de maandelijkse ‘koffie/thee bij Kee’ (zie agenda).