Poster TeaSoms lopen we zomaar tegen iets aan. Deze hobbel lijkt soms een berg die wij als onmogelijk te beklimmen ervaren. We spreken dan van een probleem in ons leven (rode gedachten).
Ik geloof dat iedereen in staat is om deze hobbels te nemen door het juiste pad te kiezen. Maar soms hebben we iemand nodig die ons laat zien hoe we die hobbel kunnen nemen, die ons het juiste pad wijst. De kindercoach kan deze rol vervullen.

kikwspelAls kindercoach help ik het kind en de ouders om duidelijk te maken welk doel bereikt moet worden. We gaan van de belemmerende, rode gedachten naar de groene gedachten (wat wel goed gaat, wat eens al goed gewerkt heeft).
Als kindercoach probeer ik het kind te laten zien/ervaren dat de oplossing voor zijn probleem binnen in zichzelf zit.
Ik wil het laten ontdekken wat wel goed gaat.
Ik wil het laten ervaren dat vallen soms nodig is om sterker/krachtiger weer op te kunnen staan. Juist dan weet het kind wat het de volgende keer moet doen of juist moet laten om niet weer te vallen!
Ik laat het zien dat de vaardigheden/talenten die hij/zij bezit, ingezet kunnen worden om het probleem op te lossen.

Wat belangrijk is bij kindercoaching is dat het kind de eigenaar van het probleem is. Tijdens de begeleiding ga ik van de behoefte van het kind uit. Alleen dan heeft de begeleiding zin en kans van slagen. Als het probleem door de ouders ervaren wordt maar niet door het kind zelf, heeft kindercoaching weinig zin. Het kind moet het tenslotte zelf helpen oplossen. De ouders en de kindercoach begeleiden het kind en ondersteunen hem waar nodig is.

Schatgravers-game-940-300x280Tijdens de kindercoaching sessies maak ik gebruik van coaching kaarten, tekenen, creativiteit, gesprekjes met het kind, rollenspellen, (beweeg)spelletjes, etc.
Ik zet in wat het kind op dat moment nodig heeft om zijn probleem duidelijk te maken en de oplossing binnen in zichzelf te vinden.

Waarvoor kan kindercoaching ingezet worden?
faalangst, onzekerheid
negatief zelfbeeld
boosheid
buikpijn/hoofdpijn (schoolziek zijn)
voor jezelf durven opkomen
eenzaamheid, geen vrienden durven maken
zelfvertrouwen
concentratieproblemen
stress

Dit is slechts een aantal van de onderwerpen die aangepakt kunnen worden. Als je twijfelt of kindercoaching je kind kan helpen, kun je altijd vrijblijvend contact zoeken en me bellen en/of mailen.

Let op! Ik spreek over hobbels en niet over grote problemen.
Een coach beschikt niet over voldoende kennis en vaardigheden om te begeleiden bij echte grote problemen.
Indien en sprake blijkt te zijn van andere problemen dan mijn vakgebied omvat, dan zal ik jullie naar een specialist doorverwijzen.