Bewegend leren in het basisonderwijs

Speciaal voor leerkrachten en coaches geef ik deze workshop waarin je de ontwikkeling van kinderen vanuit de basis gaat begrijpen. Hoe verhouden beweging en de ontwikkeling zich ten opzichte van elkaar? Wat heeft leren hiermee te maken? En welke invloed heeft dit op ons functioneren?
Ik neem je mee door de ontwikkeling van een kind. Je krijgt inzicht in de fasen van de ontwikkeling maar ook in de drie dimensies waaruit ons lichaam bestaat en de relatie tot de hersenen. Natuurlijk geef ik je tips hoe je opvallende dingen bij kinderen kunt zien en ontdekken en wat voor soort oefeningen je praktisch aan kunt bieden bij de kinderen uit jouw klas of praktijk. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag!

Beweeg, groei en leer

Deze workshop laat je anders kijken naar de kinderen op jouw school. Hoe zien kinderen de dingen? Hoe horen ze het? En hoe bereik je alle kinderen in jouw klas met de leerstof? Natuurlijk ga je het zelf ook ervaren, voelen en doen!
Na deze workshop kijk je anders naar de kinderen in je klas, weet je wat onderliggende problemen kunnen zijn en wat je er zelf aan zou kunnen doen.

Leren door spel en beweging (taal/spelling of rekenen)

Deze workshop is naast algemene info over het leren door spel en beweging vooral gericht op activiteiten met rekenen of juist met taal/spelling in de hele basisschool.
Ik neem je mee door de ontwikkeling van een kind. Je krijgt inzicht in de fasen van de ontwikkeling en waarom leren door spel en beweging essentieel is voor de leerlingen. Je gaat veel dingen doen en ervaren, vooral met praktische oefeningen en tips die je de volgende dag meteen aan kunt bieden bij de kinderen uit jouw klas.

Praktische info:

Deze workshops duren circa 3 uur en geef ik in overleg op jullie locatie.
Heb je interesse voor jou en je team, een groepje vanuit een aantal scholen, praktijken of je schoolvereniging? Neem dan via de mail contact met me op.
Natuurlijk kunnen we er maatwerk van te maken, gericht op jouw doelgroep, op een dag, tijd en plaats die voor jou en mij goed uitkomt. Mail gerust!