Kinderpraktijk bij Kee werkt praktisch, laagdrempelig en oplossingsgericht. Ieder mens is uniek en daarom bied ik maatwerk. Samen kijken we naar de begeleidingsdoelen van het kind en hoe deze behaald kunnen worden.
Hieronder zie je hoe een samenwerking met Kinderpraktijk bij Kee tot stand komt en eruit gaat zien.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek
De eerste stap is altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek van rond de 15/30 minuten, het liefst live in de praktijk. Na deze kennismaking zullen we samen bekijken of Kinderpraktijk bij Kee inderdaad iets voor jouw kind, het gezin of voor jou als ouder kan betekenen.

Intakegesprek en screening
Wanneer we besluiten om samen te gaan werken dan maken we een afspraak voor een intake en screening.
De screening met het kind duurt minimaal 60 en maximaal 90 minuten en een van de ouders of begeleiders is hierbij aanwezig. Deze vult ondertussen een uitgebreid screeningsformulier in. Naast de screening kijk ik naar de opvallende punten uit dit intakeformulier, aan de hand hiervan gaan we daarna aan het werk. Bij de eerstvolgende sessie bespreek ik met de aanwezige ouder wat ik heb gezien en waar we aan gaan oefenen.

Begeleidingstraject gericht op reflexintegratie
De lengte van deze fase is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde begeleidingsdoelen gerealiseerd worden.
Tijdens de begeleiding worden er oefeningen voorgedaan en uitgelegd aan de ouders. Bij een sessie is daarom ook altijd een van de ouders aanwezig. Deze kijkt goed mee hoe ze de oefeningen thuis kunnen gaan uitvoeren, eventueel wordt er voorgedaan en geoefend.

Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon. De langzaam en bewust uitgevoerde bewegingspatronen dringen diep door tot in de hersenstam, waar de reflexen opgeroepen worden. De symptomen, die hun oorzaak vaak vinden in de nog actieve reflexen, verminderen of verdwijnen bij herhaalde oefening. Na 2 tot 3 weken kom je terug en bekijken we hoe het gaat met de reflexen en of er nieuwe oefeningen worden meegegeven. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Begeleidings- of coachingstraject 
Deze fase is afhankelijk van het plan van aanpak, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald naar aanleiding van de hulpvraag. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden.
Een psychomotorisch kindercoachingstraject bij Kinderpraktijk bij Kee bestaat in principe uit 8 sessies. Hierin doorloop ik met het kind een aantal vaste stappen. De werkwijze is praktisch, laagdrempelig, gericht op beweging en spel. Ieder mens is uniek en daarom bied ik ook hier maatwerk.
Om het kind goed te kunnen coachen werk ik in deze trajecten alleen met het kind en zijn de ouders niet aanwezig bij de sessies. De laatste 5-10 minuten komt de ouder erbij en we delen dan met de ouders wat we gedaan hebben. Het kind mag vooraf aangeven of de ouders ook inhoudelijk op de hoogte gesteld worden van de gebruikte werkvormen.

Afronding

In deze fase wordt het kind voorbereid om de nieuwe kennis en vaardigheden in te zetten. Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en/of hun omgeving dat er een moment is dat de begeleiding expliciet wordt afgesloten. Deze afsluiting biedt een mooi moment om terug te blikken op het gehele proces.

Kosten 
Op de pagina tarieven staan de kosten van de intake, screening en de sessies op een rij.