Spannend hè, deze tijd? Sinterklaas is gelukkig tòch weer in Nederland aangekomen. Dit jaar verscheen hij zonder grote landelijke intocht, maar hij is er! Misschien is de Sint ook al wel in jouw stad of dorp aangekomen, of hebben de kids contact met hem gehad?
Wat ik zo fijn vind aan deze periode is dat je kunt doseren voor je kind(-eren) en gelukkig altijd een keuze hebt. Je kunt het zelf zo bont maken voor hen in de Sintperiode als je zelf zou willen. Wij hebben aan onze kinderen bijvoorbeeld altijd verteld dat het Sinterklaasfeest een soort groot en gezellig toneelstuk was.

Op zaterdagavond werden vòòr het avondeten hun schoenen bij de brievenbus gezet, netjes op de mat. Daarna gezellig zingen, met z’n allen, veel liedjes en natuurlijk vol overgave. Tijdens het koken fluisterde er altijd wel een ‘mam, mag ik helpen met de pakjes er in stoppen?’ Na het eten waren ze dan alle drie blij verrast dat er iets in de schoenen zat. Lekker nog even spelen met het kleine cadeautje of snoepen van het lekkers en daarna konden ze rustig naar bed en lekker slapen.
De Sinterklaastijd was bij ons thuis altijd heel gezellig. De kinderen wisten dat het een spel was, we speelden het spel mét elkaar. Het geheim werd goed bewaard voor anderen en het was daarmee voor hen al spannend genoeg.

Heerlijk genieten dus in deze magische periode, vol met ‘kinderlogica’. De Sint is geweldig, hij is er ineens èn hij kan overal tegelijk zijn! Best spannend, zeker als hij ook zomaar binnen in je huis kan komen…
Vinden jouw kinderen deze periode spannend, slapen ze minder goed of zijn ze heel vroeg wakker? Denk dan eens goed na hoe je hier mee om zou willen gaan. Je hebt namelijk een keuze:
Wat jij je kind(-eren) over Sinterklaas vertelt.
Waar je Sinterklaas opzoekt met je kinderen.
Hoe vaak ze hun schoen mogen zetten en waar.
Wat een schoencadeautje is en wat een cadeau uit de zak.
Hoeveel pakjes ze krijgen.

Durf te kiezen en zorg dat het een feest is en blijft voor je kinderen waar je met plezier op terug kijkt. Geniet zo op jouw eigen manier fijn van deze Sinterklaastijd en alle geheimen er omheen.

Vol verwachting klopt ons hart…